Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Při čelním střetu dvou osobních aut na Novojičínsku zemřeli oba řidiči havarovaných vozidel

NOVOJIČÍNSKO – Čelní střet dvou osobních aut na Novojičínsku dnes dopoledne nepřežili dva lidé. Na místě těžké nehody zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR včetně vrtulníku leteckých záchranářů.

Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje dnes dopoledne zasahovala u tragické dopravní nehody na Novojičínsku. Ve tři čtvrtě na deset bylo krajské operační středisko informováno o čelním střetu dvou vozidel na silnici mezi Kopřivnicí a Frenštátem pod Radhoštěm, poblíž obce Lichnov. Na pomoc vyjel tým rychlé zdravotnické pomoci a vzlétl vrtulník LZS.

V jednom z vozidel zůstal zaklíněn muž, jehož totožnost záchranáři neznají. V okamžiku příjezdu záchranářů nejevil žádné známky života. Při nehodě utrpěl mnohočetná poranění, kterým na místě podlehl. Zasahující lékař již mohl jen konstatovat jeho smrt.

Třiašedesátiletý účastník střetu zůstal zaklíněn ve druhém automobilu. Utrpěl poranění hrudníku, břicha, horní a dolní končetiny. Zprvu komunikoval, jeho stav se však v průběhu vyprošťování velmi rychle zhoršoval. Upadl do bezvědomí a došlo u něj k zástavě dechu i krevního oběhu. Po vyproštění zahájili záchranáři rozšířenou resuscitaci. Prováděli nepřímou srdeční masáž, zavedli vstup do kostní dřeně a zahájili podávání léků. Lékař zajistil dýchací cesty intubací a pacient byl připojen k přístrojem řízené ventilaci. Veškeré pokusy o záchranu však byly marné a musely být ukončeny jako neúspěšné.

Okolnosti nehody vyšetřují dopravní policisté.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář