Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

POČASÍ: Meteorologové vydali na víkend výstrahu před silným větrem, který vystřídá sněžení

ČESKO – Sněžení od dneška až do neděle na většině území vystřídá silný vítr s nárazy, s výjimkou západu. Meteorologové proto vydávají výstrahu před silným nárazovým větrem ale i ledovkou. Následující dny tak budou kromě západní poloviny Čech tak hodně větrné. Vítr bude v nárazech dosahovat rychlosti kolem 70 km/h, na horách na severu místy i přes 110 km/h.

O víkendu se začne oteplovat a na mnoha místech se teplota udrží nad nulou i v noci. Chladněji zůstane na západě území, kde se teploty v noci stále budou udržovat kolem 0 °C.

Včera vystoupala teplota ojediněle až na 5 °C, např. v Jablunkově nebo ve Frenštátě pod Radhoštěm. Sníh, který během včerejška napadl, tak hlavně na východě Moravy tál. Jinde ale bylo chladněji a na mnoha místech byl celodenní mráz.

Ode dneška k nám bude proudit teplý vzduch od jihu. Dnes se projeví hlavně na východě Moravy a Slezska, jako je tomu dnes ráno. V příštích dnech se oteplí na většině území a nad nulou bude i na horách. Následující dny budou kromě západní poloviny Čech taky hodně větrné. Vítr bude v nárazech dosahovat rychlosti kolem 70 km/h, na horách na severu místy i přes 110 km/h.

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář