Auto-Moto Doprava HZS Krimi Plzeňský Policie Školní okénko Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Střet s Pendolinem na Plzeňsku nepřežila jedenáctiletá dívka, její bratr stačil z kolejiště před vlakem uskočit

PLZEŇ – Železniční neštěstí se dnes v 7.45 hodin odehrálo na železní trati 178 Plzeň – Cheb, kde projíždějící vlak IC usmrtilo školačku. Druhé dítě, které s dívkou přecházelo kolejiště vyvázlo naštěstí bez vážného zranění. Chlapec podle kriminalistů totiž stačil před přijíždějícím vlakem uskočit, dívka takové štěstí bohužel neměla. Mělo jít o sourozence.

Na místě tragické události zasahují všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR. Dosud z nezjištěných příčin měly obě děti ve věku kolem jedenácti let přebíhat kolejiště v době, kdy se ve směru na Plzeň blížil vlak Pendolino IC 505, které jelo z Karlových Varů.

Následky střetu byly pro školačku fatální, utrpěla devastující zranění, který na místě podlehla. Zemřela přitom před zraky desetiletého bratra, který stačil před vlakovou soupravou včas uskočit z kolejiště. Chlapec následně skončil v péči záchranářů.

Okolnosti rodinné tragédie na Plzeňsku i nadále vyšetřují na místě i nadále kriminalisté a Drážní inspekce.

Podle Českých drah byl v 9:30 hodin železniční provoz v místě tragédie obnoven po jedné ze dvou traťových kolejí. Evakuace cestujících z vlaku IC 505 byl pod dohledem drážních hasičů do vlaku Sp 1683.

Vlak Ex 564 bude v úseku Plzeň-Křimice – Cheb veden náhradní soupravou (nebude dodrženo plánované řazení vlaku).

Vlak Ex 557 bude v úseku Cheb – Plzeň hl.n. veden náhradní soupravou (nebude dodrženo plánované řazení vlaku). Cestující si v Plzni přestoupí do kmenové soupravy vlaku Ex 557.

Vlak IC 505 bude v úseku Plzeň hl.n. – Praha hl.n. veden náhradní soupravou (nebude dodrženo plánované řazení vlaku).

Vlak IC 512 bude v úseku Praha hl.n. – Plzeň hl.n. veden náhradní soupravou (nebude dodrženo plánované řazení vlaku). Cestující si v Plzni přestoupí do kmenové soupravy vlaku IC 512.

Autor: redakce
Ilustrační snímek

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář