Auto-Moto Finance HZS Kultura Pomáháme Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Nová Tatra Phoenix putuje na sever Čech pro hasiče Doly Nástup Tušimice

TUŠIMICE – Cisternová automobilová stříkačka CAS 40 – T 158 6×6.2 je připravena k předání. 

Hasičský záchranný sbor SD a.s. – Doly Nástup Tušimice se těší na novu CAS, hasičský speciál z dílny KOBIT – THZ. Disponuje motorem Euro V o výkonu 340 kW a automatickou převodovkou Allison 4500 s retardérem a s ohledem na to, že bude používáno převážně v těžkém terénu, je konfigurováno na pneumatikách 16,00 R20, které mimo jiné zlepšují světlou výšku a nájezdové úhly.

Technické údaje: šířka/výška/délka/hmotnost/přední nájezdový úhel/zadní nájezdový úhel – 2550 mm /3450 mm /9350 mm /26 000 kg /33° /25°.

Nádrž na hasivo tvoří nádrž na vodu a nádrž na pěnidlo. Nádrž na hasivo je vyrobena z nerezové oceli, jakosti minimálně AISI 316L. Nádrž na vodu má objem 9000 až 9099 litrů a je v prostoru pochůzné plochy opatřena vstupním otvorem o průměru nejméně 500 mm s odklopným víkem s rychlouzávěrem a nádrž na pěnidlo má objem nejméně 540 litrů a je opatřena plnícím otvorem se záchytným prostorem o objemu nejméně 3 l pro zachycení nalévaného pěnidla.

Lom Nástup – Tušimice je jednou z těžebních lokalit společnosti Severočeské doly a. s. Leží v okrese Chomutov v Ústeckém kraji. V blízkosti lomu se nacházejí města Chomutov, Kadaň, Březno a menší obce Prunéřov, Málkov, Černovice, Spořice, Droužkovice.

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “Nová Tatra Phoenix putuje na sever Čech pro hasiče Doly Nástup Tušimice

Napsat komentář