Auto-Moto HZS Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Hasiči, záchranáři i policisté evidují již první výjezdy v souvislosti s oslavami roku 2021

ČESKO – Hned v prvních minutách roku 2021 vyjížděli hasiči i záchranáři k prvním událostem. Za prvních devatenáct minut nového roku hasiči zaznamenali deset požárů v souvislosti s oslavami Silvestra. Od půlnoci to jsou čtyři požáry, většinou dohořívají zbytky pyrotechniky.

První výjezd letošního roku má již za sebou i jednotka hasičů na Chodově, která vyjela čtyři minuty po půlnoci k požáru živého plotu v Plenčíkově ulici. Jde už o sedmý požár letošních silvestrovských oslav.

V Bráníku zalétla petarda do mřížky přední masky osobního automobilu. Požár nezpůsobil větší škody, plameny poškodily plastové části vozu.

Záchranáři v Praze evidují relativně klidnou službu. V záchranářském speciálu Golem nebyl za celý večer ošetřen jediný pacient. Operační středisko ZZS přijalo asi 80 událostí a v souvislosti s oslavami Silvestra mají záchranáři na kontě osm výjezdů. Takzvaný „pyro úraz“ byl zatím pouze jeden.

Krátce před půlnocí hasiči vyjížděli k ohlášenému požáru v Hradci Králové, kde hořela svíčka na balkóně bytu v 5.patře. Požár byl naštěstí uhašen ještě před příjezdem hasičů. Událost se obešla bez zranění.

I nadále sledujeme dění okolo oslav Nového roku.

Autor: redakce
Zdroj: Policie ČR
a HZS Praha – ZZSHMP

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář