Auto-Moto Cestování Doprava HZS Krimi Policie Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Piráta silnic na Litoměřicku pronásledovalo několik policejních hlídek i vrtulník! Ujíždějící řidič havaroval a na místě zemřel

LITOMĚŘICKA – Několik policejních hlídek včetně vrtulníku se zapojilo dnes dopoledne do pronásledování piráta silnic, který ujížděl od policejní kontroly na dálnici D8 u Nové Vsi. Řidič osobního auta ujížděl několik kilometrů až na Litoměřicko, kde u obce Račiněves ve vysoké rychlosti havaroval. Vážnou nehodu řidič nepřežil.

Policistům muž za volantem osobního auta ujížděl protože neměl papíry! Řidičský průkaz mu totiž soud odebral. Podle policie nebyl při pronásledování piráta silnic naštěstí nikdo další zraněn. Okolnosti smrtelné nehody vyšetřují dopravní policisté.

Podle policejního mluvčího Dana Vítka dnes před půl desátou stavěla policejní hlídka u Nové Vsi na dálnici D8 osobní vozidlo, jehož řidič nereagoval na opakované výzvy k zastavení a začal ujíždět. Do pronásledování vozidla se zapojlilo několik hlídek včetně policejního vrtulníku Letecké služby Policie ČR. Po několika desítkách ujetých kilometrů, během kterých ho policisté pronásledovali přes několik krajů, řidič u obce Račiněves havaroval, jeho auto se obrátilo přes střechu a skončilo v poli.

Řidič, který má uložen trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, utrpěl vážná zranění, kterým i přes snahu policistů a záchranářů, kteří mu poskytovali první pomoc, podlehl. Během pronásledování nedošlo k žádné kolizi s policejními vozidly, pravděpodobnou příčinou nehody byla vysoká rychlost, kterou muž ujížděl, další okolnosti jsou předmětem prověřování.

Autor: redakce

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář