Auto-Moto Cestování Doprava HZS Krimi Pardubický Počasí Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Náledí trápí řidiče na Pardubicku, tvoří se kolony

PARDUBICKO – Náledí dosti trápí řidiče. Nehod a kolizí na silnicích v kraji pomalu přibývá.

Na některých silnicích se zase tvoří kolony. Ta nejdelší je momentálně kvůli nehodě dodávky a kamionu na mostě u Doubravic. Délka kolony na silnici z Lázní Bohdanče do Pardubic je asi 3 km.
K nehodě do Heřmanova Městce spěchaly ve středu ráno dvě jednotky hasičů. Na kluzké silnici se střetlo osobní auto s nákladním vozem.
Osobní automobil následně měl čelně narazit do betonového mostku v příkopu. Ve voze cestovaly dvě osoby (řidič + dcera). Hasiči pomohli osobám dostat se z vozu. „Poskytovali jsme první předlékařskou pomoc oběma osobám a následně je předali do péče zdravotníků. Silnice byla jeden led, i my jsme museli jet velmi opatrně,“ říká velitel zásahu nprap. Milan Hodek z Chrudimi. Hasiči dále zajistili vozidla proti požáru odpojením akumulátoru a pomoci cisterny havarovaný automobil vyprostili.
„Při přejezdu k další nehodě, jsme vyprošťovali ještě dodávku, která blokovala silnici kvůli náledí a nemohla se rozjet,“ doplňuje Milan Hodek.
Do Srchu u Pardubic vyjížděli ve středu při rozednění hasiči z Pardubic. Osobní automobil zde narazil do svodidel. Naštěstí se nehoda obešla bez zranění.
Silnice jsou opravdu jeden led, pokud nemusíte, nikam nevyjíždějte.

Zdroj : HZS Pardubického kraje

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

One Reply to “Náledí trápí řidiče na Pardubicku, tvoří se kolony

Napsat komentář