Auto-Moto Doprava Krimi Plzeňský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Policistům na Plzeňsku ujížděl zdrogovaný mladý motorkář rychlostí až 140 km/h s vysloveným zákazem řízení

PLZEŇ – Zdrogovaný mladý motorkář na Plzeňsku nereagoval na výzvy policistů k zastavení vozidla a městem ujížděl vysokou rychlostí. Měl pozitivní test na drogy a platný zákaz řízení. Navíc u něj policisté našli dva plastové sáčky s krystalickou látkou.

Policisté z obvodního oddělení Plzeň Vinice vykonávali dne 17. ledna 2021 ve večerních hodinách běžnou hlídkovou činnost. Kolem desáté hodiny večer proběhla v radiostanici relace jiné hlídky o motocyklu, který této hlídce ujíždí po chodníku v ulici Na Chmelnicích směrem do centra. Viničtí policisté na ujížděče brzy narazili a okamžitě ho začali pronásledovat. Pomocí výstražného a zvukového zařízení s červeným nápisem STOP se pokoušeli motorku zastavit.

Motorkář však na výzvy nereagoval. Naopak přidal na rychlosti a městem projížděl rychlostí až 140 km/h, přitom svojí agresivní jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. V Bolevecké ulici vjel na parkoviště, přičemž zjistil, že parkoviště je částečně oploceno. Při otáčení dostal vlivem vysoké rychlosti na zledovatělém povrchu smyk a upadl na zem. Rychle ovšem nasedl zpátky na motorku a chtěl ujet po chodníku. Policisté pohotově zareagovali a motorkáři zablokovali cestu služebním vozidlem. Pod hrozbou namířenou služební zbraní ho omezili na osobní svobodě.

Teprve 23letého řidiče následně vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a orientačnímu testu na přítomnost omamných a návykových látek. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem, test na drogy ukázal policistům pozitivní výsledek na amfetamin, metamfetamin. Prohlídkou osoby policisté u mladého muže našli ještě neznámou krystalickou látku, kterou zajistili a poslali na expertízu.

Následnou lustrací policisté zjistili, že 23letý řidič má uložen platný zákaz řízení motorových vozidel, a to až do konce roku 2022. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ohrožení pod vlivem návykové látky a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Autor: nprap. Michaela Raindlová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “KRIMI: Policistům na Plzeňsku ujížděl zdrogovaný mladý motorkář rychlostí až 140 km/h s vysloveným zákazem řízení

  1. Pingback: jarisakti

Napsat komentář