HZS Krimi Pardubický Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Při požáru bytu se nadýchala jedna žena zplodin kouře a skončila v péči záchranářů

SVITAVY – K požáru bytu do Svitav vyjížděly včera v 22.15 hodin čtyři jednotky požární ochrany (profesionální ze Svitav a dobrovolné z Březové nad Svitavou, Svitav a Radiměře). Jednalo se o šestipodlažní objekt a hořelo v pátém nadzemním podlaží, půdní vestavbě. Hasiči požár likvidovali ze dvou směrů – venku pomocí výškové techniky, kde byl nasazen jeden proud a druhá cesta byla vedena vnitřními prostory.

Uvnitř bytu byla nalezena jedna osoba, která se nadýchala jedovatých zplodin hoření. Žena byla vyvedena z hořícího bytu a předána do péče zdravotníků. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 22.47 hodin a zcela zlikvidován byl ve čtvrtek 11. února v 3.01 hodin. Při samotné likvidaci požáru bylo nutné evakuovat asi 20 osob z okolních bytů. Evakuovaní lidé se poté mohli vrátit zpět do svých bytů.

Hasiči zasahovali v dýchací technice. Po likvidaci požáru bylo nutné odvětrat silně zakouřené prostory pomocí přetlakové ventilace. Ohořelé zbytky pohovky a interiéru bytu byly z bytu odneseny. Vyšetřovatel hasičů zjistil, že požár s největší pravděpodobností způsobila nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm, když žena nechala v bytě zapálenou svíčku a od ní vzplála sedačka.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun.

Zdroj: HZS Pardubického kraje
(vh)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “Při požáru bytu se nadýchala jedna žena zplodin kouře a skončila v péči záchranářů

  1. Pingback: ai ดูดวง

Napsat komentář