Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

JAK BUDE? Týdenní předpověď počasí v Česku… Opět se dočkáme vysokých denních teplot

ČESKO – V průběhu víkendu se na řadě míst České republiky vyskytly bouřky a mohlo se objevit i krupobití. Varování před bouřkami platilo od soboty a nejvíce se jich mělo vyskytnout v neděli a místy byly doprovázeny vydatnými srážkami. Zároveň se opět dočkáme vysokých denních teplot, které by nás už neměly v dohledné době opustit.

Začátkem pracovního týdne bude převážně polojasno a ráno se na jihozápadě mohou vyskytnout i mlhy. V průběhu dne na západě našeho území vyskytnou i bouřky. K večeru bude oblačnost postupně ubývat. Přes den naměříte příjemných 24 – 27 stupňů Celsia a noční teploty klesnou na průměrných 13 stupňů.

V úterý se opět dočkáme vysokých denních teplot, které mnohdy vystoupí až na 27 stupňů Celsia. Přes den bude převážně jasno a k večeru začne přibývat oblačnosti. V Čechách se mohou opět vyskytnout bouřky a místy bude zataženo. Na Moravě se s přeháňkami a bouřkami setkáte jen výjimečně.

Od středy začne postupně přibývat oblačnost a vyskytnou se dešťové přeháňky. Denní teploty mírně poklesnou na příjemných 22 – 25 stupňů Celsia. Stejně jako v úterý, se i ve středu v Čechách mohou vyskytnout bouřky.

Čtvrtek by měl být ve znamení častějších srážek a na většině našeho území bude oblačno až zataženo. Po celý den bude vanout mírný severozápadní vítr a setkáte se s teplotami kolem dvaceti pěti stupňů Celsia.

V pátek bude postupně ubývat oblačnost a přeháňky se vyskytnou jen na některých místech. Denní teploty vystoupí až na 24 stupňů Celsia.

V závěru týdne bude spíše polojasno, ale během dne se můžete opět setkat s přeháňkami.

Autor: Jiří Kapínus
Slunecno.cz

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “JAK BUDE? Týdenní předpověď počasí v Česku… Opět se dočkáme vysokých denních teplot

Napsat komentář