Krimi LZS Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Dvouletý chlapec vypadl v Bohumíně na Karvinsku z okna v prvním patře! Po převozu do nemocnice zemřel

BOHUMÍN – Záchranáři zasahovali u vážně zraněného dvouletého dítěte v Bohumíně na Karvinsku, které vypadlo z otevřeného okna v prvním patře. Po převozu do nemocnice bohužel chlapeček na následky těžkého zranění zemřel…

Informaci o pádu dítěte z prvního patra budovy v Bohumíně přijali pracovníci krajského operačního střediska včera po patnácté hodině. Na pomoc vyslali posádku rychlé zdravotnické pomoci z blízkého stanoviště a vrtulník leteckých záchranářů z Ostravy. První tým byl u malého těžce zraněného pacienta během čtyř minut od přijetí výzvy k zásahu.

Chlapec ve věku necelých dvou let utrpěl při pádu vážné poranění a jeho vědomí se zhoršovalo. Zasahující lékař proto musel provést intubaci dýchacích cest a převést dítě na přístrojem řízené dýchání.

Dětský pacient byl uložen do vakuové matrace a po dalších opatřeních v rámci přednemocniční neodkladné péče jej letečtí záchranáři transportovali na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice. Tam však následně chlapeček zemřel.

Okolnosti tragické události i nadále vyšetřují kriminalisté.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
a redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “TRAGÉDIE: Dvouletý chlapec vypadl v Bohumíně na Karvinsku z okna v prvním patře! Po převozu do nemocnice zemřel

Napsat komentář