HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Hasiči i nadále zasahují v areálu společnosti Preol v Lovosicích po včerejším výbuchu a následném požáru, který zranil tři podnikové hasiče

LOVOSICE – Dvanáct profesionálních a dobrovolných jednotek hasičů zasahovalo od včerejší noci po výbuchu a následném požáru v areálu firmy Preol v Lovosicích. O celé události jsem dnes již také informovali. 

Zasahující hasiči předali Zdravotnické záchranné službě k ošetření tři zraněné a popálené podnikové hasiče. Bylo zahájeno ochlazování haly s extraktorem na výrobu řepkového oleje o rozměrech 35 x 20 x 25 metrů i za pomocí výškové techniky bez obsluhy.

Na žádost výrobního ředitele firmy Preol hasiči ukončili ochlazování haly z důvodu možného ohrožení statiky objektu pozastavili a chránili další objekty v areálu.

Přivolaný statik povolil další masivní ochlazování budovy. Na místo byl povolán vrtulník Policie ČR s termokamerou. Z důvodu velkého počtu zasahujících jednotek byl vyhlášen třetí stupeň poplachu.

FOTOGALERIE…

Z preventivních důvodů byly v areálu utěsněny kanalizační vstupy gelovými ucpávkami a na Labi instalovány norné stěny pro případný záchyt uniklých látek. Po ochlazení budovy z 200 na 50°C již nehrozilo vznícení hexanu a hasiči mohli provést průzkum vnitřních prostor a stanovit postup hasebních prací. Po částečném rozebrání obvodových stěn haly a demontáži technologického prostupu do extraktoru byla do extraktoru dopravována voda se smáčedlem s cílem snížit teplotu na přijatelnou mez a následně byla do prostoru pokládána těžká pěna.

Požár byl lokalizován dnes v 11:14 hodin. V 15:00 hodin je předpoklad na otevření železniční trati Lovosice- Litoměřice – Česká Lípa. Likvidace události je odhadována na 20:00 hodin. Příčina vzniku exploze a požáru je v šetření.

Zdroj: HZS Ústeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář