HZS Jihočeský Krimi LZS Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Dvě ženy jely na kánoi po řece Otavě na Strakonicku a na jezu se převrátily! Jedna vodačka vyplavala druhá musela být resusciována

STRAKONICKO – O život tonoucí ženy na Strakonicku bojovalo několik osob. Dbejte zvýšené opatrnosti na jezech! 

Radomyšelští policisté přijali informaci o tonutí ženy na jezu v obci Štěkeň na Strakonicku. Proto okamžitě vyjeli na místo, kde již zasahovali další vodáci a Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje.

Šetřením na místě následně zjistili, že dvě ženy jely na kánoi po řece Otavě, kdy před jezem na průjezd, tzv. šlajsnou, pravděpodobně najely bokem a poté se loď převrátila. Jedna z žen sama vyplavala, ale druhá zůstala pod jezem, kde se topila. Díky přítomnosti dalších vodáků a jejich okamžité reakci se po pár minutách povedlo ženu dostat na břeh a zde začali provádět resuscitaci. V té je následně vystřídala posádka Zdravotnické záchranné služby a po pár více jak 20 minutách byla žena oživena. Poté jí záchranáři převezli k dalšímu ošetření do nemocnice.

Vzhledem k prodlouženému víkendu a značnému množství osob na jihočeských řekách a vodních nádržích, připomínáme na bezpečnost na vodě. Nikdy nepodceňujte vodní živel a své schopnosti! Po předchozích deštích je vysoká hladina na všech sjízdných řekách a mnohdy pro středně zkušené vodáky se může průjezd jim známými sjezdy jezů změnit a poté hrozí ohrožení života a zdraví.

Autor: por. Bc. Milan Bajcura

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář