HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA: Výbuch a následný požár výrobní haly v areálu Preol Lovosicích si vyžádal čtyři zraněné a popálené pracovníky

LOVOSICE – Čtyři zranění a popálení zaměstnanci, taková je bilance výbuchu a následného požáru výrobní haly v areálu firmy Preol v Lovosicích! K události došlo včera ve 22.45 hodin. K události bylo povoláno již jedenáct hasičských jednotek.

Na místě zasahují profesionální a dobrovolní hasiči včetně jednotek podniku. Zasahující hasiči předali Zdravotnické záchranné službě k ošetření čtyři zraněné a popálené zaměstnance. Výbuch měl způsobit únik plynu hexan. Podle hlavního technologa společnosti tak hrozila další exploze v areálu.

FOTOGALERIE…

Bylo zahájeno ochlazování haly 35 x 20 x 25 metrů i za pomocí výškové techniky bez obsluhy. Na žádost výrobního ředitele firmy Preol hasiči zatím ukončili ochlazování haly z důvodu ohrožení statiky objektu, jistí další objekty v areálu. Zatím je hala ochlazována stabilním hasícím zařízením.

Na místo  byl povolán také policejní vrtulník s termokamerou. Z důvodu velkého počtu zasahujících jednotek byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Policisté po dobu zásahu uzavřeli Terezínskou ulici v Lovosicích.

Zdroj: HZS Ústeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář