HZS Jihočeský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

V bramborárně na Jindřichohradecku měl dělní nedbale manipulovat s vysokozdvižným vozíkem! Následně došlo k těžkému zranění jedné pracovnice

JINDŘICHOHRADECKO – V bramborárně na Jindřichohradecku měl dělník nedbale manipulovat s vysokozdvižným vozíkem. 

Podezřelý muž v areálu zemědělského družstva na Jindřichohradecku, patrně nedbale manipuloval s vysokozdvižným vozíkem, na jehož vidlích měl umístěné nezajištěné závěsné zařízení vážicí soupravy na vážení vaků s bramborami a to takovým způsobem, že při manipulaci s vysokozdvižným vozíkem s tímto zařízením započal pohyb před tím, než byl zavěšený vážený vak plný brambor dostatečně odjištěn z ramen závěsného zařízení, čímž měl zavinit sesunutí nezajištěného závěsného zařízení s upevněným kovovým závěsným křížem a závěsnou jeřábovou váhou z vidlí vysokozdvižného vozíku, které poté, po sesunutí z vidlí, padlo na hlavu a záda poškozené pracovnici bramborárny, která stála před váženým vakem s bramborami.

Poškozená žena v důsledku toho upadla na zem a utrpěla těžké zranění, které si vyžádalo hospitalizaci v nemocnici Č. Budějovice od 14. dubna 2020 do 28. dubna 2020. Zlomenina hlezna si vyžádala přinejmenším tři operace a omezení na běžném způsobu života, spočívajícím v nemožnosti chůze, které trvá do současné doby. Jindřichohradečtí kriminalisté  ve věci zahájili úkony trestního řízení a případem těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti ze začali intenzivně zabývat.

Dne 12. srpna 2021 vydal policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování z Jindřichova Hradce usnesení o zahájení trestního stíhání podezřelého muže, které si  převezme v nejbližších dnech. Poté bude obviněný muž trestně stíhán na svobodě.

 

Autor: por. Mgr. Bc. Hana Millerová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář