HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Turistika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Pád muže z Vysutého vodopádu na Frýdecko-Místecku zaměstnal záchranáře

FRÝDECKO-MÍSTECKO – V neděli dopoledne dostali beskydští „horoslužebníci“ upozornění z aplikace záchranka, že poblíž kopce Prašivá nad Frýdkem-Místkem spadl zhruba třicetiletý muž ze srázu u Vysutého vodopádu.

Jedná se o velmi strmý svah, koryto potoka je kamenité, mužův doprovod Horskou službu informoval, že zraněný byl chvíli v bezvědomí. Díky přesným GPS souřadnicím byli na místě během několika minut nejen záchranáři Horské služby, ale také vrtulník z FN v Ostravě, který na místo přivezl lékaře.

Kvůli hustému lesnímu porostu musel vrtulník spustit jeřáb s lékařem o kousek dál a zraněného muže, jehož stav lékař zhodnotil jako středně vážný, odtamtud nebylo možné na jeřábu odnést. Základní ošetření provedli záchranáři Horské služby v tandemu s pozemní záchrannou službou a pomocí lanové techniky muže vytáhli těch zhruba 50 metrů zpátky na cestu.

FOTOGALERIE…

Odtamtud muže převezlo terénní auto Horské služby na vrchol kopce Prašivá, kam byl znovu zavolán vrtulník coby nejrychlejší přeprava do nemocnice. Pánovi přejeme brzké uzdravení a jsme rádi, že koordinace Horské služby a jednotek IZS zase jednou proběhla na výbornou!

Zdroj: Horská služba ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “DRAMA: Pád muže z Vysutého vodopádu na Frýdecko-Místecku zaměstnal záchranáře

Napsat komentář