Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Na Bruntálsku během jednoho dne bourali dva motorkáři! Oba následně skončili v nemocnici

BRUNTÁLSKO – Týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly během středečního odpoledne u dvou dopravních nehod motocyklistů na Bruntálsku, které se odehrály v odstupu pouhých několika minut.

Po tři čtvrtě na pět přijali operátoři tísňové volání z Rýmařova, místní části Jamartice. Nahlášen byl střet motocyklisty s dodávkovým vozidlem. Na místo události vyjely nejbližší pozemní týmy rendez-vous a RZP, k zásahu vzlétl také ostravský vrtulník letecké záchranné služby.

Dvaačtyřicetiletý muž byl po kolizi v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékaři u něj zjistili mnohočetná poranění, a to v oblasti hlavy, břicha, horních i dolních končetin. Pacienta bylo nutno zaintubovat a převést na přístrojem řízené dýchání, uložit jej do vakuové matrace, zajistit krčním límcem a zahájit podávání léků. Po provedených opatřeních byl v kritickém stavu transportován letecky do Fakultní nemocnice Olomouc a předán do péče týmu tamního urgentního příjmu.

Jen o tři minuty později vyjížděla jiná posádka ZZS MSK k nehodě motocyklisty poblíž obce Vidly, rovněž na Bruntálsku. Pětapadesátiletý muž si pádem ze stroje přivodil středně těžké poranění horní a dolní končetiny. Transportován byl k dalšímu ošetření do krnovské nemocnice.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Na Bruntálsku během jednoho dne bourali dva motorkáři! Oba následně skončili v nemocnici

  1. Pingback: jarisakti

Napsat komentář