HZS Kultura Praha Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Ze služebního poměru pražských hasičů byl „vyproštěn“ ppor. Pavel Pečený

PRAHA – Pavel Pečený nastoupil k Hasičskému záchrannému sboru ho. m. Prahy 1.10.1992 a jeho cesta k hasičům byla téměř předem daná, jelikož pochází z hasičské rodiny.

Kariéru začal na centrální stanici na směně B, poté pokračoval do Krče, kde působil jako velitel družstva, následně jako velitel čety a potom se vrátil zpět na svou původní stanici. Za sebou má více než 10 tisíc výjezdů, z nichž můžeme jmenovat například požár tržnice SAPA, rafinérie v Litvínově, Průmyslového paláce na Výstavišti, pekáren v Michli nebo haly ve Zvoli. Zasahoval při výbuchu plynu v Divadelní ulici a samozřejmě při povodních v Praze, na Moravě i v Liberci.

Během své kariéry toho Pavel stihl docela dost. Byl členem USAR týmu a zúčastnil se misí v Turecku a Alžíru. Byl také lezcem, leteckým záchranářem a zároveň instruktorem. V roce 2002 byl dokonce prvním instruktorem v republice na hasící a řezací zařízení CCS Cobra, aktivně o něm přednášel po celé Evropě a školil a cvičil na zařízení hasiče z celé republiky. Se systémem CCS Cobra se zúčastnil celosvětových projektů a to vše pod záštitou Evropské unie a Švédského království.

VIDEOSESTŘIH… 

Ve volném čase se věnuje především svým dětem, dále také sportu a dobrovolným hasičům.

„Pavle, tímto Ti děkujeme za skvěle odvedenou práci u sboru a jeho reprezentaci! Je škoda Tvého odchodu, ale ostudu nám dělat rozhodně nebudeš, přejeme Ti u kolegů hodně štěstí…“ vzkazují mu hasiči.

FOTOGALERIE…

Kompletní fotogalerie ZDE

 

Zdroj: HZS Praha

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZAUJALO NÁS: Ze služebního poměru pražských hasičů byl „vyproštěn“ ppor. Pavel Pečený

  1. Pingback: DevOps consulting

Napsat komentář