Auto-Moto Doprava HZS Královehradecký Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Řidič po nehodě sjel do řeky Orlice v Hradci králové a nemohl se dostat z havarovaného auta! Pomohli mu přivolaní hasiči

HRADEC KRÁLOVÉ – Štěstí v neštěstí měl řidič osobního automobilu, který sjel včera večer nedaleko mostu „Železňák“ zadní částí do řeky Orlice v Hradci Králové.

Událost oznámil večer na tísňovou linku běžec, který viděl vozidlo z protějšího břehu. Na místo vyjela jednotka hasičů z centrální stanice Hradec Králové. Ukázalo se, že vozidlo je zde už několik hodin a uvnitř byla osoba, která sice nebyla zraněna, ale nemohla se sama dostat ven.

FOTOGALERIE…

Hasiči člověka vysvobodili a následně začali vyprošťovat i samotný automobil. Ten dostali na souš pomocí navijáků a kladek, zadní část museli zajistit pomocí klínů a zvedacích vaků. Auto se naštěstí zastavilo o betonovou vpusť, zůstalo tak motorovou částí na souši. To možná nakonec zachránilo i samotného řidiče.

Havarované vozidlo pak jednotka hasičů na břehu zajistila a připravila na odtah. K úniku provozních kapalin do řeky nedošlo.

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz