Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Politika Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA: Česko omezí od pondělí neočkované a najede na takzvaný bavorský model!

ČESKO – Z neděle na pondělí 22. listopadu bude v Česku patrně zaveden takzvaný bavorský model: pro návštěvu hromadných akcí či služeb bude uznáváno jen očkování nebo prodělání nemoci. Informoval o tom premiér Andrej Babiš.

Zmíněná opatření bude podle Babiše schvalovat zítra, tedy ve čtvrtek dopoledne vláda. „Ruší se úplně samotesty, nejdeme na model s PCR testy,“ dodává premiér Andrej Babiš s tím, že. antigenní testy se tak budou uznávat jen u zaměstnanců a klientů ve zdravotnických zařízeních a sociálních službách.

„Pro služby, hromadné akce a další budou uznávána pouze očkovaní a lidé, kteří prodělali covid. Ruší se úplně samotesty. Situace je kritická, hlavně v Moravskoslezském a Zlínském kraji. Celé rodiny tam končí na jednotkách intenzivní péče. Jsou to nenaočkovaní. Chtěl bych důrazně požádat všechny, aby se očkovali. Neočkovaní mají téměř devětkrát větší šanci mít těžký průběh a zemřít,“ dodává Babiš.

Všechna dosavadní opatření nejsou dostatečná. Vláda tak zítra ráno rozhodne o dalším zpřísnění.

Autor: redakce

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA: Česko omezí od pondělí neočkované a najede na takzvaný bavorský model!

Comments are closed.