Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Vážně zraněný čtyřiapadesátiletý muž na Bruntálsku ležel v parku u elektro koloběžky! Do nemocnice byl transportován letecky

BRUNTÁLSKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala u vážně zraněného muže v Krnově na Bruntálsku. Krajští operátoři přijali informaci o události před třiadvacátou hodinou na tísňové lince 155 a k zásahu ihned vyslali krnovský tým rychlé zdravotnické pomoci, spolu s lékařskou posádkou rendez-vous. Pomoci byl následně vyslán rovněž vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

Čtyřiapadesátiletý muž byl kolemjdoucími objeven ležící na zemi v parku, poblíž elektro koloběžky. Nalézal se v bezvědomí a jeho stav se jevil jako život ohrožující.

Zasahující lékařka zjistila poranění hlavy a známky svědčící pro poranění mozku. Nutné bylo zajistit dýchací cesty pacienta a převést jej na přístrojem řízenou ventilaci, dvěma zavedenými žilními vstupy zahájit podávání potřebných léků.

Přivolaní letečtí záchranáři pak muže vzdušnou cestou šetrně transportovali do traumatologického centra ostravské Fakultní nemocnice.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz