Kultura Politika Technika Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví

VIDEO: Komunisté ztrácejí svého odborníka na sociální oblast a jednu ze svých výrazných osobností – Hanu Aulickou Jírovcovou

MOST – Na páteční tiskové konferenci oznámila Hana Aulická Jírovcová, že po 20 letech z KSČM odchází. Rezignovala současně na post stínové ministryně pro sociální oblast a předsedkyni základní organizace č. 2 při Okresním výboru KSČM Most.

Vedly ji k tomu dlouholeté vnitrostranické třecí plochy a to nejvíce v nejbližším stranickém okolí, tedy v regionu. „Není to rozhodnutí ze dne na den, přemýšlela jsem dlouho a vše pečlivě zvážila, ale opravdu se mi už nechce neustále obhajovat svoji osobu a čelit mnohdy velmi osobním útokům stranických kolegů, někdy už to hraničilo s tím, že podám trestní oznámení. Nejsem zhrzená, jsem jen smutná z toho, že kolegové, se kterými jsme začínali a měli stejné cíle, šli poslední měsíce proti mé osobě a proti tomu, co jsem prosazovala. Z politiky ale neodcházím, budu se věnovat sociální oblasti v našem regionu a kraji a oficiálně tímto oznamuji, že v roce 2022 budu kandidovat do Senátu,“ svěřila se dnes už nezařazená Hana Aulická Jírovcová.

VIDEO Z TISKOVÉ KONFERENCE HANY AULICKÉ JÍROVCOVÉ…

Autor: Vlasta Vébr