Auto-Moto Doprava HZS Karlovarský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Osobní auto uvízlo na železničním přejezdu na Chebsku! Dva lidé stačili z vozu vystoupit. Následně do auta narazil rychlík

CHEBSKO – Osobní auto zůstalo včera večer zapadlé v kolejišti na železničním přejezdu u Vokova na Chebsku na trati mezi železničními stanicemi Tršnice a Nebanice. Dva lidé z automobilu vystoupili a zavolali přes tísňovou linku 112 o pomoc.

Operační středisko vyslalo na místo hasiče a zároveň požádalo o zastavení provozu na trati. V tu chvíli do uvízlého auta narazil projíždějící rychlík. Ten auto tlačil před sebou dalších zhruba 300 metrů.

Hasiči na místě zkontrolovali, že v osobním autě zaklíněném pod vlakem se nikdo nenachází, následně evakuovali všech 23 nezraněných cestujících z vlaku do přistaveného evakuačního autobusu. Ten pasažéry z vlaku převezl na nádraží v Chebu. Pro vyproštění vozidla bylo nutné odtlačit železniční soupravu do nejbližší zastávky v Nebanicích. Pro obnovení provozu je nutná důkladná kontrola železniční tratě.

FOTOGALERIE…

Během noci pak drážní hasiči zasahovali u další železniční dopravní nehody. Na nádraží v Kynšperku došlo ke stržení trakčního vedení.

Za posledních sedm dní se jedná o pátou událost na železnici. Před týdnem se srazil vlak s osobním autem u Ostrova, poté hasiči zasahovali u evakuace vlaku po stržení troleje, u Karlových Varů došlo ke střetu vlaku s jednou osobou a poslední dvě události se staly v noci ze čtvrtka na pátek u Chebu a v Kynšperku.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “DRAMA: Osobní auto uvízlo na železničním přejezdu na Chebsku! Dva lidé stačili z vozu vystoupit. Následně do auta narazil rychlík

Comments are closed.