Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

VÝSTRAHA: Meteorologové varují před silným mrazem! Teploty místy poklesnou až pod -12 °C

ČESKO – Především řidiči a chodci by si měli dát velký pozor! Meteorologové totiž opět vydali výstrahu, tentokrát na silný mráz a tvorbu náledí pro celé Česko. Teploty lokálně klesnou dokonce až pod minus 12 stupňů Celsia!

Navíc se očekává nová sněhová pokrývka, místy má napadnout až 10 centimetrů nového sněhu. Budou se také vytvářet a přetrvávat náledí a zmrazky. Platnost výstrahy je vydaná od dnešního večera do zítřejších asi 9.00 hodin ráno.

Výstraha před silným mrazem se týká především pro kraje: Středočeský kraj (Lysá nad Labem, Mělník, Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště, Nymburk, Poděbrady), Ústecký kraj (Bílina, Děčín, Chomutov, Kadaň, Litoměřice, Litvínov, Louny, Lovosice, Most, Roudnice nad Labem, Rumburk, Teplice, Ústí nad Labem, Varnsdorf, Žatec), Liberecký kraj, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Olomoucký kraj (Jeseník, Litovel, Mohelnice, Šternberk, Šumperk, Uničov, Zábřeh), Moravskoslezský kraj.

Doporučení ke zmírnění následků jevu: Nebezpečí prochladnutí a omrznutí nechráněných částí těla. Doporučuje se chránit se teplým oblečením ve více vrstvách a vhodnou obuví. Malé děti, starší a nemocní občané by měli omezit délku pobytu venku. Proti prochladnutí pomáhá teplý nápoj, jídlo a tělesný pohyb.

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VÝSTRAHA: Meteorologové varují před silným mrazem! Teploty místy poklesnou až pod -12 °C

Comments are closed.