Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: Série nehod na zledovatělé dálnici D6 u Řevničova zastavila včera večer provoz směrem do Karlových Varů


ŘEVNIČOV – Včera v 17.48 hodin byla na operační středisko HZS Středočeského kraje předána informace o dopravní nehodě osobního vozidla, které na 36. kilometru dálnice D6 ve směru z Prahy do Karlových Varů narazilo do svodidel a zůstalo opodál přetočené v odstavném pruhu. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotku z hasičské stanice Stochov a jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Nové Strašecí, která je předurčena pro zásahy u dopravních nehod.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě jednoho osobního vozidla a dálnice je v tomto úseku silně namrzlá. Během chvilky se v blízkosti staly další dvě nehody – nejprve dvou a pak tří osobních vozidel. U prvotní havárie se nacházely dvě osoby, které byly mimo vozidlo, a do své péče si je převzala posádka zdravotnické záchranné služby. Následné nehody se obešly bez zranění.

FOTOGALERIE…

Po informaci od velitele zásahu o nových nehodách operační důstojník vyslal na místo další síly a prostředky, a to profesionální jednotku z centrální hasičské stanice Kladno, která vyjela s cisternou, rychlým zásahovým automobilem, vyprošťovacím automobilem a s velitelským vozidlem. Velitel zásahu si vyžádal okamžité uzavření dálnice u nejbližšího sjezdu na úrovni obce Nové Strašecí. Tuto informaci předal operační důstojník na operační středisko policie a městské policii v Novém Strašecí.

V místě události se pohybovalo asi patnáct lidí z havarovaných vozidel a na dálnici se tvořila kolona z aut dojíždějících od Prahy. Kolonou si musel proklestit cestu sypač údržby dálnice, který ošetřil zledovatělou vozovku. Umožnil tak postupný odjezd zhruba dvěma stovkám vozidel, která uvízla v koloně. K zajištění tepelného komfortu pro účastníky nehod byl na místo povolán evakuační autobus z hasičské stanice Slaný. K události se také dostavil řídící důstojník územního odboru Kladno, který si převzal velení.

Poté, co byl všem vozidlům v koloně umožněn odjezd a na místě zůstali pouze účastníci dopravních nehod, rozhodl velitel zásahu o redukci sil a prostředků. Zůstala pouze technika z hasičské stanice Stochov, kladenský vyprošťovací automobil a evakuační autobus. Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Nové Strašecí se vrátila na svoji zbrojnici, kde držela zálohu za profesionální jednotku Stochov.

Ve 21.30 hodin podal velitel zásahu na operační středisko zprávu, že havarované vozidlo z 36. kilometru bylo naloženo a odvezeno a provoz na dálnici může být obnoven.

Autor: por. Ing. Veronika Švorcová Mocová
HZS Středočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz