Královehradecký Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Zraněná opilá žena v sanitce kopy a pěstmi napadla záchranářku, kterou následně doslova vykopla ze sanitního vozu

BROUMOV – O Silvestrovské noci se zdravotničtí záchranáři Královéhradeckého kraje rozhodně nenudili! A nejinak tomu bylo i tentokrát. Rušná noční služba znamenala dvojnásobný počet událostí.  V Broumově pak opilá zraněná žena fyzicky napadla záchranářku v sanitce. 

K nejvážnějšímu incidentu došlo kolem jedné hodiny v Broumově. Záchranáři tam vyjížděli k 34leté ženě s úrazem v opilosti. Zraněná byla od počátku verbálně agresivní a v průběhu transportu do nemocnice nečekaně kopanci a údery pěstí zaútočila na záchranářku, kterou následně doslova vykopla ze sanitky. Ve fyzické agresivitě pokračovala také proti řidiči, který kolegyni přispěchal na pomoc. Agresorka byla zpacifikována až přivolanou hlídkou PČR pomocí donucovacích prostředků. Oba napadení zdravotníci museli být následně ošetřeni na chirurgii v Broumově. Utrpěli pohmožděniny hrudníku, krku a obličeje a ve službě museli být vystřídáni.

Napilno měly zejména posádky ve větších městech, rušno ale bylo také v horských oblastech. Tradičně byla posílena směna na základně ve Vrchlabí o jednu posádku RZP, a k dispozici byl poprvé rovněž tým z nové základny v Temném Dole. Záchranáři nejčastěji vyjížděli k různým nevolnostem, úrazům a intoxikacím.

S blížící se půlnocí přišla na řadu zábavná pyrotechnika, která i letos způsobila několik zranění, naštěstí pouze nezávažného charakteru. Jednalo se vesměs o úrazy v oblasti ruky a obličeje.

Uplynulých dvanáct měsíců bylo rovněž prvním rokem nepřetržitého provozu na základně letecké záchranné služby v Hradci Králové. Letečtí záchranáři si tak poprvé vyzkoušeli držení letové pohotovosti v režimu h 24/7. Kryštof 6 odstartoval k sedmi stům sedmdesáti záchranným akcím. Sto padesát z nich bylo našimi posádkami realizováno v podmínkách nočního letu. Celkový počet zásahů Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje v roce 2021 budeme ještě upřesňovat, už teď ale můžeme předpokládat, že jejich počet se vyšplhá k hranici 55 000.

Zdroj: ZZS Královéhradeckého kraje
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “DRAMA: Zraněná opilá žena v sanitce kopy a pěstmi napadla záchranářku, kterou následně doslova vykopla ze sanitního vozu

  1. Pingback: auto swiper

Comments are closed.