HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

ZAUJALO NÁS: Silvestrovské novoroční oslavy v Ústeckém kraji zaměstnaly hasiče u devatenácti požárů

ÚSTECKÝ KRAJ – V souvislosti se silvestrovskými oslavami nového roku, od půlnoci do dnešní třetí hodiny ranní, vyjížděli hasiči v Ústeckém kraji k 19 požárům.

Nejčastěji se jednalo o požáry kontejnerů na odpad a zbytků zábavní pyrotechniky.

První požár byl ohlášen v 00:05 hodin, jednalo se o požár túje od zábavní pyrotechniky v Dolním Podluží. Na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice Varnsdorf.
V 00:16 hodin vyjely jednotky požární ochrany do Dubí na Teplicku k nahlášenému požáru pergoly u rodinného domu. Po lokalizaci požáru, museli hasiči rozebrat střešní konstrukci kvůli likvidaci skrytých ohnisek. Na místo se dostavil vyšetřovatel požáru, který předběžně odhadl škodu na 200 000 Kč. Na místě zasahovala jednotka ze stanice Teplice a dobrovolné jednotky hasičů z Dubí a Proboštova.
Jak jsme již také informovali před půlnocí hořelo také v Mostě.  Ve 23:25 hodin byl na operační středisko ohlášen požár bytu ve 14. patře panelového domu v Mostě, ulice M. G. Dobnera. Na místo bylo vysláno 6 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Dle prvotních informací se požár rozšířil z balkónu do bytu. Hasební zásah byl prováděn z výškové techniky dvěma proudy „C“ a vnitřkem budovy jedním proudem „C“. V požárem zasaženém bytě se nikdo nenalézal. Na místo byl povolán evakuační autobus ze stanice Louny. Celkem bylo evakuováno 50 osob.

Po likvidaci požáru a odvětrání zakouřených prostor se lidé pomalu vraceli do svých bytů. Událost se obešla bez zranění. Na místo se dostavil vyšetřovatel příčin požárů. Požár vznikl zřejmě od zábavní pyrotechniky. Škoda způsobená požárem je odhadnuta přibližně na 80-100 000 Kč. Uchráněná hodnota je 500 000 Kč.

Zasahující jednotky: HZS ÚK stanice Most a stanice Louny, HZSP Severní Energetická-Komořany, JSDHO Most-Rudolice, Obrnice a Braňany.

Zdroj: HZS Ústeckého kraje
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZAUJALO NÁS: Silvestrovské novoroční oslavy v Ústeckém kraji zaměstnaly hasiče u devatenácti požárů

Comments are closed.