Krimi Policie Praha Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

KRIMI: Pražští kriminalisté dopadli třiatřicetiletého recidivistu, který má na svědomí krádež obrazů z galerie v centru Prahy

PRAHA – Kriminalisté získali po zveřejnění pátrání několik poznatků, kdy jeden z nich odkazoval na objekt na Havlíčkově náměstí v Praze 3. Místo tak nepřetržitě sledovali a jejich kolegové mezitím zařizovali povolení k domovní prohlídce. Během této doby se zde objevil muž, který odpovídal popisu hledaného a tak byl kriminalisty okamžitě zadržen.

Ihned poté se kriminalistům ke krádeži doznal a všechna ukradená díla dobrovolně vydal. Následnou lustrací podezřelého zjistili, že třiatřicetiletý cizinec byl již několikrát soudně trestán a navíc má vyslovený zákaz pobytu na území České republiky.

Policisté muže převezli na policejní služebnu a podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V současné chvíli je podezřelý ze spáchání trestných činů krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což se může, v případě odsouzení, vrátit po roce zpět do vězení až na pět let.

Děkujeme široké veřejnosti za pomoc, která vedla k vypátrání pachatele a díky které se také podařilo odcizená díla navrátit jejich autorce.

Autor: nprap. Richard Hrdina

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz