HZS Jihočeský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO DRAMA: Při požáru střechy bytového domu v Českých Budějovicích hasiči evakuovali osm obyvatel z hořícího objektu

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Dnes krátce po půl třetí hodině ranní volalo několik lidí na tísňovou linku a nahlašovalo požár střechy domu v Čéčově ulici v Českých Budějovicích.

K požáru operační středisko vyslalo obě českobudějovické profesionální jednotky ze stanic České Budějovice i Suché Vrbné, poplach vyhlásilo také pro jednotku SDH obce Hrdějovice. Celkem k požáru vyjely osádky šesti cisteren a automobilového žebříku.

V okamžiku příjezdu hasičů hořela střecha řadového bytového domu plamenným hořením a v plném rozsahu. Z domu bylo evakuováno osm osob, nemáme informaci, že by byl někdo z nich zraněn. Hasiči ihned zahájili hasební práce, které byly vedeny jak vně, tak vnitřkem domu. Požár dostali pod kontrolu za dvě hodiny, lokalizaci požáru velitel zásahu hlásil v 4:40 hodin. Dohašování střešní konstrukce pak zabralo další hodinu.

FOTOGALERIE…

Úplná likvidace požáru domu pak nastala v 5:37 hodin. Vzniklá škoda byla zatím předběžně stanovena na více než jeden milión korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Autor: Vendula Matějů
Zdroj:
HZS Jihočeského kraje

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “VIDEO DRAMA: Při požáru střechy bytového domu v Českých Budějovicích hasiči evakuovali osm obyvatel z hořícího objektu

  1. Pingback: my site

Comments are closed.