Auto-Moto Finance Krimi Městská policie Pátrání Policie Praha Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Pražští kriminalisté i nadále intenzívně pátrají po třech mužích, kteří přepadli prodejnu luxusních hodinek

PRAHA – Pražští kriminalisté i nadále intenzívně pátrají po třech mužích, kteří přepadli prodejnu hodinek v Široké ulici v Praze 1. Odcizili hodinky za několik milionů korun. 

Kriminalisté nyní zjistili, že celou loupež má na svědomí organizovaná, cizojazyčně hovořící skupina. Vyhodnocením kamerových záznamů zmapovali  jejich pohyb po loupeži a to jak na území hlavního města Prahy, tak následně i na území ČR.

Potřebují však zjistit, kde se pachatelé pohybovali přibližně týden před loupeží a proto žádají širokou veřejnost o pomoc. Na zveřejněných fotografiích jsou zachyceny dopravní prostředky, které byly využity při útěku z místa. Pokud byste měli jakékoliv informace o místě, kde byly před loupeží zaparkované, nebo o osobách, které se okolo těchto strojů pohybovaly, kontaktujte prosím linku 158. Jedná se o důležité informace, které by kriminalistům velmi pomohly k ustanovení pachatelů.

V sobotu krátce po sedmnácté hodině, přepadla trojice maskovaných, cizojazyčně hovořících mužů, prodejnu luxusních hodinek v Široké ulici v Praze 1. Vstoupili do prodejny, přemohli ostrahu a za pomoci bouracích kladiv si zjednali přístup k vystavenému zboží. Během pár minut z místa utekli i s lupem za několik miliónů korun. Pachatelé k útěku využili skútr a elektrokoloběžku a oba tyto stroje kriminalisté nalezli v nedaleké ulici.

Kriminalisté zajistili kamerové záznamy z prodejny, na kterých je celá loupež velmi dobře zachycena. Pokud některého z mužů poznáváte, nebo máte jakékoliv informace o jejich pohybu, kontaktujte prosím linku 158, nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu PČR.

Pachatelům hrozí v případě dopadení a odsouzení za trestný čin loupež až desetiletý pobyt za mřížemi, avšak po přesném vyčíslení škody, může být trestní sazba zvýšena až na 15 let.

Výše škody byla předběžně odhadnuta na bezmála dvacet milionů korun a pachatelům tak hrozí v případě dopadení a odsouzení až patnáctiletý pobyt za mřížemi.

Autor: nprap. Richard Hrdina

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz