Královehradecký Krimi Liberecký Policie Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Záchranáři resuscitovali v Jizerských horách muže, který zkolaboval během túry na běžkách

JIZERSKÉ HORY – Muž ve středním věku včera odpoledne zkolaboval během túry na běžkách v oblasti Štěpánky-Kořenov, následovala náročná resuscitace.

Svědci ihned kontaktovali dispečink linky 155 a ten následně přivolal k pacientovi členy Horské služby. „Než jsme dojeli, poskytovali ostatní běžkaři muži nepřímou masáž srdce za telefonické koordinace se Zdravotnickou záchrannou službou. My jsme na místě dál pokračovali v resuscitaci a nasadili externí automatizovaný defibrilátor,“ přiblížil dění na běžecké trati René Mašín, zasahující člen a zároveň náčelník Horské služby ČR.

Defibrilátor doporučil jeden výboj a poté se pacientovi obnovila srdeční činnost. „Naši záchranáři zatím na skútru přivezli lékaře ZZS, který si pána převzal. Poté jsme jej připravili k transportu a šetrně dopravili naší terénní technikou k čekajícímu sanitnímu vozu,“ doplnil René Mašín s tím, že sanitka pak pacienta převezla k dalšímu ošetření do nemocničního zařízení.

Autor: Radek Zeman

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Záchranáři resuscitovali v Jizerských horách muže, který zkolaboval během túry na běžkách

Comments are closed.