Krimi LZS Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Tři pády lidí z výšky během čtyřiadvaceti hodin zaměstnaly týmy záchranářů Moravskoslezského kraje

MORAVSKOSLEZSKLÝ KRAJ – Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje zasahovala v průběhu čtyřiadvaceti hodin u tří událostí, při nichž došlo k pádům z výšek. Od nedělního (23.1.) do pondělního (24.1.) večera vyjížděly posádky nejprve na Frýdecko-Místecku a poté dvakrát v Ostravě.

Půl hodiny po nedělní devatenácté hodině byli záchranáři volání do obce Bystřice k osmadvacetileté ženě po pádu ze žebříku, z výšky přibližně tří metrů. Utrpěla poranění hlavy a po ošetření byla přepravena do třinecké nemocnice.

Před šestou ráno zasahovaly v pondělí 24.1. týmy záchranářů Moravskoslezského kraje u dvaačtyřicetileté ženy v Ostravě. Postižená byla nalezena po pádu ze třetího patra domu bez známek života. Přivolaní policie zahájili nepřímou srdeční masáž, lékař však po svém příjezdu shledal, že zjištěná poranění jsou smrtelná a snaha o záchranu je marná.

V pondělí večer pak posádky záchranné služby zasahovaly u osmadvacetiletého muže, který spadl z balkónu ve druhém, patře, a to opět v Ostravě. Byla mu poskytnuta přednemocniční neodkladná péče a s podezřením na poranění páteře jej záchranáři předali na urgentním příjmu ve fakultní nemocnici.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímky

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz