Auto-Moto Doprava Královehradecký Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Řidič linkového autobusu na Trutnovsku nadýchal policistům téměř dvě promile alkoholu

TRUTNOVSKO – V pátek 28.ledna krátce po půl deváté večerní policisté z dopravního inspektorátu zastavili při běžné činnosti ve Svobodě nad Úpou ke kontrole linkový autobus. Řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení motorových vozidel a k podrobení se dechové zkoušce. Všechny doklady měl v pořádku, ale dechová zkouška byla pozitivní.

Přístroj ukázal hodnotu 1,84 promile alkoholu v dechu. Čtyřiapadesátiletý řidič, který se k požití alkoholu nepřiznal, se podrobil i lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. V době zastavení vezl jednoho cestujícího.

Policisté řidiči zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Pokud i rozbor krve prokáže přítomnost alkoholu nad 1 promile, čeká řidiče obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a jelikož řídil hromadný dopravní prostředek hrozí mu vyšší sazba – trest odnětí svobody na 6 měsíců až 3 roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Autor: por. Iva Kormošová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “KRIMI: Řidič linkového autobusu na Trutnovsku nadýchal policistům téměř dvě promile alkoholu

Comments are closed.