Auto-Moto Doprava HZS Královehradecký Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Zima dnes opět potrápila hasiče i v Královéhradeckém kraji…

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ – Zima je pořád tady a dnes dala o sobě vědět zejména v horských oblastech. Čerstvý sníh a vítr nám přidělával práci při vyprošťování zapadlých vozidel, v jednotkách případů hasiči vyjížděli ke spadlým stromům. Evidují za dnešek asi deset technických pomocí.

V odpoledních hodinách pak vyprošťovali profesionální a dobrovolní hasiči z Rychnova n. K., Orlického Záhoří a Deštného v O. h. zapadlý autobus v Orlických horách na cestě k Šerlišskému Mlýnu, vytáhl jej vyprošťovací traktor.

Problémy byly i na silnici vedoucí na Šerlich. S vytažením autobusu pomohli dále profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Pec pod Sněžkou v Krkonoších u Horní Malé Úpy. Husté sněžení a minimální viditelnost způsobila problémy na cestě ze Špindlerova Mlýna na boudu Špindlerovka.

Tady museli místní dobrovolní hasiči vyprostit vozidel hned několik, pomáhali i skútrům a autobusům. Cesta musela být dočasně uzavřena.

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje|
Foto: Michal Fanta

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz