Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Při střetu osobního automobilu s kamionem na Opavsku zemřel dvaašedesátiletý muž! Jeho spolujezdkyně skončila v kritickém stavu v nemocnici

OPAVSKO – Tři týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly včera odpoledne u vážné dopravní nehody na Opavsku. Střet osobního a nákladního vozidla na silnici spojující města Opavu a Bruntál, u obce Kamenec, se dvěma zraněnými, byl pracovníkům krajského operačního střediska nahlášen krátce po čtrnácté hodině.

K zásahu operátoři vyslali dvě pozemní posádky a vrtulník letecké záchranné služby.

V osobním vozidle zůstal zaklíněn dvaašedesátiletý muž, který při havárii utrpěl smrtelná poranění, jimž podlehl ještě před příjezdem záchranářů. Zasahující lékaři u něj již mohli pouze konstatovat smrt.

O rok mladší žena byla v život ohrožujícím stavu. Byla vyproštěna z automobilu, ošetřena s poraněními hlavy, obou horních a dolní končetiny. Záchranáři ji zajistili krčním límcem, uložili do podtlakové matrace, podali léky a kyslík.

Následně pacientku letecky transportovali na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz