Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Opilý čtyřiadvacetiletý cizinec naboural v Českých Budějovicích několik vozidel a s autem pak skončil na střeše

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Opilý cizinec řídil v pondělí krátce po půlnoci automobil značky Renault po ulici Opatovská ve směru od ulice Pražská.

Před jedním domem nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vyjel vpravo mimo komunikaci a následkem toho dostal smyk, přejel do protisměru, kde narazil do zde zaparkovaného osobního vozidla značky Škoda. To bylo nárazem vychýleno ze svého původního postavení a poškodilo oplocení domu, dále kapličku na plyn a rozvodnu na eletřinu.

Nárazem byl cizinec se svým vozidlem odhozen na další zaparkované vozidlo značky Peugeot, přičemž se vozidlo přetočilo na střechu a zůstalo stát na silnici.

Policisté z českobudějovického dopravního inspektorátu, kteří na místo dorazili, provedli řidiči cizinci (24 let) dechovou zkoušku, která opakovaně prokázala více než 2,1 promile alkoholu v dechu. Řidič utrpěl při nehodě zranění. Celková škoda, kterou svoji riskantní jízdou způsobil, dosáhla výše 260 000 korun.

Policisté navíc zjistili, že u sebe cizinec neměl řidičský průkaz a že vozidlo, ve kterém jel, mělo neplatnou technickou kontrolu. Policisté muže podezřívají z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Autor: por. Ing. Štěpánka Schwarzová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz