Finance Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Pomáháme Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zahraničí Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

POMÁHÁME: Přispějte také do sbírky konta SOS Ukrajina, kterou vyhlásil Člověk v tísni…

ČESKO / UKRAJINA – Člověk v tísni odsuzuje ruskou agresi vůči Ukrajině. Jedná se o zatím největší bezpečnostní hrozbu v Evropě od druhé světové války.

I když je situace nepřehledná a překotně se vyvíjí, jsme připraveni nadále pomáhat všem lidem, kteří to nyní budou potřebovat přímo na území Ukrajiny, v případě masívního útěku obyvatel i v okolních zemích nebo v Česku. Lidé mohou pomoci finančně přes účet SOS Ukrajina, kam v posledních dnech přispěli přes 145 milionů korun.

“Toto je akt agrese a odpovědí mají být tvrdé sankce západních států vůči Rusku. Člověk v tísni nemůže zastavit útok, ale můžeme pomoct lidem, kteří před boji utíkají. Proto vás žádáme o příspěvek na konto sbírky SOS Ukrajina. Všechny prostředky půjdou přímo na pomoc nejohroženějším lidem na Ukrajině, případně na pomoc uprchlíkům v okolních zemích,” říká Šimon Pánek, ředitel Člověka v tísni.

PŘISPĚJTE DO SBÍRKY SOS UKRAJINA:

 

 

21 milionů do SOS Ukrajina přispěla skupina českých investorů Pale Fire Capital, která zároveň vyzvala další podnikatele a obyvatele České republiky, aby zvážili své možnosti okamžité pomoci a podpory Ukrajině. Jeden milion korun byl uvolněn z fondu rychlé pomoci Klubu přátel Člověka v tísni. Deset milionů přislíbil pražský magistrát.
Celkově se i s příspěvky drobných dárců k 24. únoru do 14.00 hodin vybralo již: 116 000 000 korun.
Zdroj: Člověk v tísni
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz