EXTRALIGA HOKEJ Kultura Sport Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Verva prodlužuje sérii výher, tři body sebrala Vítkovicím

LITVÍNOV – Litvínovští nastoupili do utkání s Vítkovicemi lépe a v polovině prvního dějství otevřel gólový účet zápasu Kudrna. Verva na konci inkasovala třetiny gól do šatny, ale chemici své zbraně nesložili a pokračovali v dobrém výkonu, který jim nakonec zajistil tříbodový výsledek na domácí půdě.

Soupiska HC VERVA Litvínov
Godla – Kolář, Stříteský, Hrbas, Strejček, Demel, Zeman – Kudrna, Estephan, Zdráhal – Straka, Sukeľ, Jarůšek – Svoboda, Gerhát, Fronk – Zygmunt, Hübl, Havelka – Lukeš.

Soupiska HC Vítkovice Ridera
Stezka – Solovyev, Polák, Pedan, Stehlík, Koch, Kovář, Plášil – Dej, Marosz, Lakatoš – Bondra, Hruška, Fridrich – Illéš, Flick, Lednický – Bernovský, Chlán, Krejsa.

Branky a nahrávky
HC Vera Litvínov

10. Kudrna (Stříteský), 33. Sukeľ (Jarůšek, Stříteský), 39. Estephan (TS), 49. Zygmunt (M. Havelka)

HC Vítkovice Ridera
20. Lakatoš (A. Solovjov, J. Hruška), 34. R. Bondra (Lakatoš, Marosz)

FOTOGALERIE…

Rozhodčí: Veselý, Šindel – Lederer, Gerát
Vyloučení: 2:4
Využití: 0:1
V oslabení: 0:0
Diváci: 1500
Střely na bránu: 38:25
Průběh zápasu: 1:1, 2:1, 1:0

Video: Korky

Úvod utkání patřil chemikům, kteří byli od první minuty aktivnějším týmem na ledové ploše. První nebezpečnou střelu zaznamenal Matěj Stříteský, jenž se napřáhl na pravém kruhu, ale trefil pouze boční síť Stezkovy branky. Až v 9. minutě se kotouče více dotkl domácí brankář Denis Godla, na kterého nebezpečně pálil Jan Bernovský. V polovině první třetiny se nakonec Litvínovu podařilo otevřít skóre zápasu. Matěj Stříteský zachytil kotouč na modré čáře, odkud jej nahodil na vítkovickou klec, kde puk tečoval za Stezkova záda Andrej Kudrna – 1:0.

Hostující neměli příliš příležitostí, důsledná obrana chemiků je do větší akce totiž nepustila. Naopak Verva si vybojovala šanci 3 minuty před koncem, když prověřil pozornost hostující gólmana Jiří Fronk střelou z úhlu, která se odrazila od jednoho z vítkovických hráčů až Stezkovy lapačky. Zdálo se, že Verva si jednobrankové vedení pohlídá až do sirény signalizující konec třetiny, ale opak se stal pravdou. V přesilové hře si na pravý kruh sjel Dominik Lakatoš a jeho rána zapadla přesně do litvínovské svatyně – 1:1. Těsně po skončení dějství se ještě chemikům podařilo dotlačit kotouč za brankovou čáru Vítkovic, sudí po konzultaci u videa rozhodl o neplatnosti gólu, jelikož padl po časovém limitu.

Brzy po začátku druhého dějství zahrozil před hostující klecí Patrik Zdráhal, ale Stezku střelou z blízka nepřemohl. Navýšit skóre Vítkovic se na druhé straně pokoušel opět Lakatoš, jeho střelecký pokus tentokrát Denis Godla zastavil. Ve 33. minutě si Verva vzala zpět vedení. Jarůšek nahodil kotouč před branku, kde jej do vítkovické klece poslal Matúš Sukel – 2:1.

Odpověď Ridery přišla téměř okamžitě. Lakatoš poslal puk mezi kruhy, odkud pohotově poslal kotouč mezi tři tyče Radovan Bondra – 2:2. O pět minut později měl obrovskou příležitost Přemysl Svoboda, když se řítil sám na Aleše Stezku. V koncovce jej však zahákoval Pedan a na řadu přišlo trestné střílení. Toho se ujal Giorgio Estephan, jenž prudkou střelou poslal chemiky před koncem druhého dějství do jednobrankového vedení 3:2.

Do závěrečné dvacetiminutovky se Vítkovice pokusily vkročit pravou nohou. O srovnání skóre se pokoušel Rastislav Dej, nicméně na Denise Godlu byl krátký. Ve 49. minutě Verva odskočila na rozdíl dvou branek. Velkou zásluhu na tom měl Havelka, který dobře přenechal kotouč Pawlu Zygmuntovi a ten z levé strany vymetl zbytek pavučin ve Stezkově kleci. Hosté se pokoušeli s výsledkem ještě něco udělat, ale marně. Rideře nepomohla ani přesilová hra v 54. minutě. Závěr zápasu už si chemici pohlídali a protáhli tak sérii výher.
Ohlasy trenérů

HC Verva Litvínov – Trenér: Vladimír Růžička
„Měli jsme velice dobrou první třetinu, kterou jsme dobře sehráli. Myslím si, že utkání to bylo vyrovnané. Oba týmy si vytvářely šance, oběma týmům jde o hodně. My chceme vybojovat play-off a Vítkovice se chtějí posouvat tabulkou do horních pater. Naši hráči měli poměrně dobrý pohyb, v útočném pásmu jsme si dokázali vytvořit šance. Měli jsme tlak v přesilových hrách, který v předešlých zápasech chyběl. Hráčům chci poděkovat za vynikající výkon, protože pracovali nadoraz. Jdeme od zápasu k zápasu, vážíme si každého vítězství. Potřebujeme získat co nejvíce bodů, abychom se posouvali tabulkou výš.“

HC Vítkovice Ridera- Trenér: Radek Philipp
„První polovina první třetiny nebyla z naší strany vůbec dobrá. Litvínov si vytvořil tlak a s ním také spoustu gólových šancí. Od 10. minuty se nám podařilo hru vyrovnat. Troufám si říct, že byl dokonce zbytek zápasu vyrovnaný. Litvínov byl lepší v předbrankovém prostoru, kam si chodil pro góly. Nám tento důraz chyběl. Soupeř si šel pro výhru a zaslouženě vyhrál.“

Zdroj: HC Verva Litvínov
Foto: Korky

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZE SPORTU: Verva prodlužuje sérii výher, tři body sebrala Vítkovicím

Comments are closed.