Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Pětašedesátiletý řidič, který nebyl připoután pásy, nepřežil v Českém Krumlově nehodu osobního auta!

ČESKÝ KRUMLOV – Výjezdem k tragické dopravní nehodě začalo dnešní ráno pro složky Integrovaného záchranného systému ČR v Českém Krumlově. V 08:16 hodin přijali na operačním středisku jihočeské policie oznámení o havárii osobní vozidla na silnici I/39, ulice Budějovická, mezi kruhovým objezdem U Trojice a kruhovým objezdem Domoradice.

Českokrumlovští dopravní policisté po příjezdu na místo a ohledáním vozidla zjistili, že řidič (roč. 1957) osobního vozidla tovární značky Peugeot 306 Combi, jel v uvedeném směru, kdy z dosud nezjištěných příčin vjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil střechou do svahu. Poté se vozidlo odrazilo zpět na vozovku a zastavilo se napříč jízdního pruhu.

Dle šetření nebyl řidič připoután bezpečnostním pásem, kdy si nárazem těžce zranil hlavu – následky jsou velmi fatální. Zasahující zdravotníci mu již nemohli pomoci.

Provoz na této velmi frekventované silnici byl po dobu 90 minut omezen v běžném provozu – strážci pořádku ho řídili kyvadlově.

Od začátku března se jedná o 7. nehodu se smrtelným zraněním!

„Řidiči, používejte ve vozidlech bezpečnostní pásy, které mají svůj velký význam jako bezpečnostní prvek.“

Autor: por. Bc. Milan Bajcura

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz