HZS Krimi Pardubický Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Vyšetřovatel hasičů stále zjišťuje, co bylo příčinou vzniku požáru domu na Pardubicku, kde plameny způsobily škodu za zhruba 5 milionů korun

PARDUBICKO – Na Velikonoční pondělí neboli Červené pondělí odpoledne likvidovali hasiči požár rodinného domu v Němčicích na Pardubicku. Na místě zasahovalo 6 jednotek požární ochrany.

Ohnisko požáru bylo v podkroví. Jednotky musely střechu rozebrat a uhasit všechna ohniska. K likvidaci požáru byl nasazen dostatečný počet proudů vody. Velitel zásahu na operační a informační středisko hlásil likvidaci požáru v 17.40 hodin. Jednotky se z místa události vracely na své základny až ve 21. 22 hodin. Na místo si nechala vyšetřovatelka hasičů přivolat i specialisty z oboru elektro z Institutu ochrany obyvatelstva HZS ČR z Lázní Bohdanče. Škoda byla předběžně vyčíslena na 5 milionů korun.

Po celé úterní dopoledne je na místě vyšetřovatel hasičů, který stále zjišťuje, co bylo příčinou vzniku požáru. Když se podíváte na fotografie, jedná se opravdu o mravenčí práci přímo v kriminalistickém ohnisku, kterým zdá se, bude možná dětský pokoj. „Příčina vzniku požáru je stále vyšetřována, pravděpodobně se bude jednat o technickou závadu na elektroinstalaci nebo na spotřebiči. Postupuji kousek po kousku,“ hlásí z místa požáru vyšetřovatel por. Aleš Janda, DiS. z HZS Pardubice.

Autor: por. Bc. Vendula Horáková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz