Auto-Moto Cestování Doprava HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Po dopravní nehodě dvou osobních automobilů museli hasiči jednu osobu z vozu vyprostit

MLADOBOLESLAVSKO – Dnes dopoledne zasahovaly složky Integrovaného záchranného systému ČR včetně vrtulníku záchranářů u vážné dopravní nehody dvou osobních automobilů mezi obcemi Bezno a Nemyslovice na Mladoboleslavsku.

Jednu zraněnou osobu museli hasiči vyprostit. V péči záchranářů skončily tři zraněné osoby. Jedna byla následně transportována do nemocnice letecky.

Necelou čtvrthodinu po sedmé hodině ranní dnes přijali středočeští hasiči oznámení o vážné dopravní nehodě na silnici mezi obcemi Bezno a Nemyslovice na Mladoboleslavsku.

FOTOGALERIE… 

Oznamovatel uvedl, že na silnici číslo 16 došlo ke střetu dvou osobních automobilů a v jednom z vozidel zůstala po srážce zaklíněna osoba. Na místo byli okamžitě vyslání profesionální hasiči z Benátek nad Jizerou a Mladé Boleslavi.

Po příjezdu k události potvrdil velitel zásahu, že uvnitř vozidla je zraněná osoba, která se bez pomoci nedokáže dostat ven. K jejímu vyproštění použili hasiči hydraulické vyprošťovací zařízení. Za necelých pět minut byl zraněný předán do péče zdravotnické záchranné službě, která k jeho rychlejšímu transportu do nemocnice povolala vrtulník Letecké záchranné služby. Dvě zraněné osoby z druhého vozidla skončily také v péči zdravotníků.

Jednotky se následně zaměřily na zasypání provozních kapalin, protipožární opatření a pomáhali Policii České republiky se zajištěním místa nehody. Silnice mezi Beznem a Nemyslovicemi byla po celou dobu zásahu uzavřena.

Autor: por. Ing. Tereza Sýkora Fliegerová

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz