Karlovarský Kultura Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Letošní 2. setkání hasičských spolkových praporů Karlovarského kraje v Chebu se vydařilo

CHEB – Na 2. setkání hasičských spolkových praporů Karlovarského kraje se do Chebu v sobotu sjelo dvaadvacet zástupců hasičských sborů. Z chebského náměstí se pak za doprovodu dechové hudby Hasičanka vydal průvod do nedalekého kostela Sv. Mikuláše a Sv. Alžběty.

V Karlovarském kraji se tak rodí zbrusu nová krásná tradice a redakce agentury JV press.cz a Hasičovo.cz byla u toho…

Ceremonie pořádaná Sdružením hasičů Čech Moravy a Slezska, Krajským sdružením Karlovarského se tentokrát uskutečnila v Chebu. A jak včerejší slavnostní akce dopadla? O tom je již naše následující reportáž…

VIDEOREPORTÁŽ…

Videoreportáž připravili: Soňa Kršková / Hasičovo.cz a Honza Vraný / JV press.cz

Hasičské oslavy a další kulturní akce jsou důležitými a krásnými okamžiky každého sboru. Obohacují společenské dění obce a tvoří historii sboru, která se zapisuje do kroniky.

Setkání historických praporů se bezpochyby počítá jako jedna z velkolepých událostí, během které se zúčastněným sborům připevní na historický prapor posvěcená stuha. Z kostela se pak průvod vydal na chebský hrad, kde slavnostní setkání vyvrcholilo přátelským posezením…

První ročník se v loňském roce konal ve Žluticích a tak byl začátkem v založení nové tradice Karlovarského kraje. Každý další ročník by měl být konaný v jiné obci a jiném okrese. Ten letošní se tak uskutečnil právě v Chebu.

Ve spolupráci s Hasičovo.cz připravujeme k celé akci ještě bohatou fotogalerii a další podrobnosti ze sobotního 2. setkání hasičských spolkových praporů v Karlovarském kraji.

 

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz