Krimi Městská policie Pátrání Policie Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO KRIMI: Kriminalisté objasnili pokus o vraždy v centru města Ústí nad Labem! Útok zachytila kamera

ÚSTÍ NAD LABEM – Krajští kriminalisté objasnili případ pokusu o vraždu ze dne 15. května v Ústí nad Labem. Policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 21letého muže pro zvlášť závažný zločin Vraždy ve stadiu pokusu.

Obviněný v neděli kolem poledne procházel v ulici Hradiště a po malé výměně slov přišel k poškozenému a bodl ho nožem do břicha. K této reakci mu stačilo, že po zvolání „co na mě čumíte“ mu dvojice mužů odpověděla „na co máme oči“.

https://www.youtube.com/watch?v=dWQarMtpf4U

Obviněný následně z místa rychle utekl. Zraněný muž byl zdravotnickou záchrannou službou převezen do nemocnice. Díky místní znalosti policisty z oddělení hlídkové služby se podařilo útočníka rychle ztotožnit a následně v místě bydliště zadržet. Policejní vyšetřovatel podal na obviněného návrh na vzetí do vazby, který soudce akceptoval a muž byl eskortován do vazební věznice.

„Z přiloženého kamerového záznamu je zřejmé, že začátku a konci incidentu byli přítomní svědci, kteří procházeli kolem ulicí Hradiště. Kriminalisté žádají tyto svědky, aby se přihlásili na linku 158. Jejich svědectví je pro kriminalisty velmi důležité z důvodu skutkového děje.“

Autor: por. Veronika Hyšplerová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz