HZS Krimi Policie Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: U požáru bytu a části střechy rozestavěného rodinného domu v ulici Kovárenská v pražských Lysolajích zasahovalo pět hasičských jednotek

PRAHA – Profesionální a dobrovolní hasiči zasahovali před půlnocí, v sobotu 28. května 2022, u požáru bytu a části střechy rozestavěného rodinného domu v ulici Kovárenská v pražských Lysolajích. V době příjezdu první jednotky byl požár v plném rozsahu, hořely místnosti v horním patře domu a část střechy.

Hasiči nasadili dopravní vedení a tři vodní proudy, zasahovali v dýchací technice. S ohledem na počet jednotek byl vyhlášen druhý stupeň poplachu. Požár se podařilo lokalizovat během několika minut, následovalo dlouhé dohašování a rozebírání konstrukcí.

FOTOGALERIE…

Na místě zasahovaly jednotky pražských profesionálních hasičů ze stanic Petřiny a Holešovice, spolu s jednotkou HÚOPH, stanice Roztoky z HZS Středočeského kraje a jednotka dobrovolných hasičů Lysolaje.

Tři osoby byly evakuovány, jedna zachráněna policistou před příjezdem jednotek. Rozsah škod a příčina požáru jsou předmětem dalšího šetření hasičských a policejních vyšetřovatelů.

Zdroj: HZS Praha

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz