Finance Krimi Policie Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Policejní komisař zahájil trestní stíhání tří mužů z Ústí nad Labem pro trestný čin Dotačního podvodu! Vytvořili fiktivní faktury na služby v hodnotě 3 589 199 korun

ÚSTÍ NAD LABEM – Za vytvořené fiktivní faktury v době proticovidových opatření čerpali od státu kompenzační bonusy.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání tří mužů (44, 39, 39) pro trestný čin Dotačního podvodu. Obviněný jako jednatel společnosti zabývající se mimo jiné pořádáním kulturních akcí v Ústí nad Labem, po domluvě s dalšími dvěma muži, vymyslel plán, jak nepřijít o peníze a ještě vydělat. V roce 2021, kdy celá společnost byla v době Covidu omezena  proticovidovými opatřeními a oni měli naplánovanou velkou kulturní akci, která se nemohla uskutečnit, vytvořili fiktivní faktury na služby v hodnotě 3 589 199 korun.

Částka měla odpovídat nákladům, které měly být vynaloženy na tuto zrušenou akci. Za faktury následně formou čerpání kompenzačních bonusů od státu vyinkasovali částku 1 794 599 korun. Celou finanční částku při připsání na účet vybrali v hotovosti a po dohodě si je rozdělili ke své potřebě.

V současné době jsou všichni stíhání pro trestný čin Dotačního podvodu, za což jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 2 do 8 let.

Autor: por. Veronika Hyšplerová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “KRIMI: Policejní komisař zahájil trestní stíhání tří mužů z Ústí nad Labem pro trestný čin Dotačního podvodu! Vytvořili fiktivní faktury na služby v hodnotě 3 589 199 korun

Comments are closed.