Auto-Moto Doprava HZS Královehradecký Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Na Trutnovsku spadl kmen mohutného stromu na osobní automobil! Zemřeli v něm tři lidé: dvě ženy ve věku 76 a 88 let a 15letý chlapec! Těžce zraněného 76letého řidiče pak hasiči vyprostili a předali záchranářům

TRUTNOVSKO – Tragické následky má dnešní pád mohutného stromu na projíždějící osobní automobil na silnici č. 252 z Velké Úpy na Horní Malou Úpu na Trutovsku! Při nehodě zemřeli tři lidé ve zdemolovaném vraku auta: dvě ženy ve věku 76 a 88 let a 15letý chlapec, čtvrtého těžce zraněného 76letého řidiče vozu přivolaní hasiči z vozu vyprostili. 

Na místě tragické události zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR včetně vrtulníku leteckých záchranářů. Ten těžce zraněného transportoval do nemocnice.

K tragické nehodě došlo dnes před třináctou hodinou. Činnost hasiči na místě ukončili kolem 18. hodiny. Poškozené vozidlo hasiči vyprostili z pod kmenu stromu ve spolupráci s externí firmou.

FOTOGALERIE…

Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Hasiči museli z auta celou posádku vyprostit. Zraněného 76letého řidiče vrtulník transportoval do nemocnice. Třem dalším osobám již nebylo pomoci. Na místě zemřely dvě ženy ve věku 76 a 88 let a 15letý chlapec. K tragédii došlo asi 200 metrů za odbočkou ze silnice Trutnov – Pec Pod Sněžkou směrem na Horní Malou Úpu.

Silnice, která je zcela neprůjezdná, bude i po odklizení spadlého stromu a vraku min. do zítřejší 15. hodiny uzavřena z důvodu prošetření možného pádu dalších stromů.

Na místě zasahovaly jednotky HZS Trutnov, JSDH Pec pod Sněžkou a JSDH Horní Maršov. Okolnosti celé tragédie i nadále vyšetřují kriminalisté. Silnice vedoucí směrem na Horní Malou Úpu bude minimálně do zítřejší 15. hodiny uzavřena z důvodu nebezpečí dalšího pádu stromů na vozovku!

Autor: redakce
Zdroj: Policie ČR
por. Iva Kormošová

a HZS Královéhradeckého kraje

 

 

 

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz