Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

POČASÍ: Meteorologové prodlužují výstrahu a varují: Česko zasáhnou během dneška velmi silné bouřky

ČESKO – Dnešek přinese víc slunečního svitu na západ Čech. Ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku by mělo být naopak více mraků a taky se tam častěji objeví déšť nebo bouřky. Na některých místech bude pršet i vydatně s úhrny přes 40 mm.

Středu doprovodí počasí s proměnlivou oblačností, chvíli slunce, chvíli mraky, přeháněk už bude většinou jen málo a sluneční svit mezi západem a východem republiky bude oproti dnešku mnohem vyrovnanější.

Meteorologové zároveň aktualizují a prodlužují platnost minulé výstrahy do dnešního večera a zvyšují stupeň nebezpečí i na velmi silné bouřky pro Vysočinu, část východních Čech, Moravu a Slezsko.

V průběhu dnešního dne 5. července se očekává výskyt silných a velmi silných bouřek, zejména s krátkodobými úhrny kolem 50 mm. V kombinaci s deštěm, do kterého budou bouřky postupně přecházet, může spadnout ojediněle až 70 mm. Ojediněle může docházet k prudkým vzestupům hladin menších toků.

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav ČR
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz