HZS Krimi Plzeňský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Dva armádní výsadkáři uvízli po seskoku na Plzeňsku v korunách stromů! Jednoho zraněného dolů dostala lezecká skupina hasičů

PLZEŇSKO – Armádního výsadkáře, který po seskoku z vrtulníku uvízl v korunách stromů u letiště Plasy na Plzni – Severu zachránila vyslaná lezecká skupina hasičů. 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Plasy a také ze stanice Plzeň – Košutka, odkud vyjelo lezecké družstvo. Po příjezdu první jednotky hasičů bylo z místa události upřesněno, že jsou zachyceni 2 výsadkáři.

Výšková technika na místě byla nedostačující a proto se povolával také vrtulník LZS, který vyzvedl na stanici Plzeň – Košutka leteckého záchranáře. Nakonec vrtulník na místě pozastavil svoji činnost, protože hrozilo riziko polámání stromů, vzdušným vírem od rotorů.

FOTOGALERIE…

Jeden ze zachycených výsadkářů se za pomoci záložního padáku dostal na zem sám. Druhý byl zraněn a proto bylo zapotřebí pomoci od člena lezecké skupiny a lezeckého materiálu, aby mohl být transportován na zem, kde si ho převzala zdravotní záchranná služba. Následně byl pozemní cestou převezen do Plzeňské nemocnice.

Zdroj: HZS Plzeňského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz