Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

U vážné nehody čtyřkolky na Novojičínsku zasahoval i vrtulník leteckých záchranářů

NOVOJIČÍNSKO – Týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly v noci ze soboty na neděli u vážné nehody čtyřkolky na Novojičínsku. 24. července před jednou hodinou ranní bylo krajské operační středisko informováno hlídkou policie o události v obci Luboměř. Na místo vyjely pozemní týmy záchranářů ze základen Vítkov a Odry, k misi byl vyslán také vrtulník LZS.

Osmatřicetiletý muž zůstal po havárii v bezvědomí. Prvotní vyšetření ukázalo poranění hlavy a zasahující lékař vyslovil podezření na poranění mozku. Vzhledem ke stavu přímo ohrožujícímu život a selhávajícímu dýchání bylo nezbytné zajistit pacienta provedením intubace, stejně jako jeho převedení na přístrojem řízenou ventilaci.

Po podání léků a dalších úkonech v rámci přednemocniční neodkladné péče byl muž letecky transportován do ostravské Fakultní nemocnice. Záchranáři jej předali na tamním urgentním příjmu.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz