HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO: Hasiči ve Hřensku vyvracejí hloupé fámy, že nejsou dostatečně zásobováni stravou! Opak je pravdou

HŘENSKO – S rozsáhlým požárem Národního parku České Švýcarsko, který vypukl v neděli a do dnešního rána zasáhl rozlohu kolem 1000 hektarů, bojuje přes 400 hasičů. I dnes od ranních hodin pomáhají hasičům armádní vrtulníky s bambi vaky. I když začíná zvolna pršet, hasičům se zatím nedaří dostat rozsáhlý požár pod kontrolu!

Oheň se ale hasičům od včerejšího večera daří držet v dostatečné vzdálenosti od obce Janov, jejíž obyvatelé se zatím nemuseli evakuovat. V noci tak hasiči zajistili obranu proti požáru v evakuovaných obcí Mezná, Mezní Louka a Vysoká Lípa.

Objevily se ale již i hloupé fámy, že hasiči zasahující v Hřensku nejsou dostatečně zásobováni stravou. „Důrazně upozorňujeme, že o stravu zasahujících hasičů se skvěle stará Správa národního parku. Krom toho jsme zásobeni bohatými potravinovými dary veřejnosti. Viz foto,“ dodávají hasiči.

FOTOGALERIE…

I nadále nyní hlavní hasební práce probíhají na skalách přímo ve Hřensku, kde hasiči k likvidaci ohnisek používají i automobilové žebříky…

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEO: Hasiči ve Hřensku vyvracejí hloupé fámy, že nejsou dostatečně zásobováni stravou! Opak je pravdou

Comments are closed.